Musikerkliniken

Fysioterapi - Sjukgymnastik - Rehab - Prehab

för professionella musiker

Hej!

De senaste två åren har jag arbetat som vikarie på etablering på Lidingö Fysioterapi, i och med att Region Stockholm ändrat sina utbetalningsrutiner för ersättning vid arbete och Skatteverket från den 1 juli 2019 tillämpar det nya synsättet på mervärdesskatt (vårdmoms) så har jag beslutat att gå vidare.

 

Uppdrag/referenser (urval)

- Fysioterapeut och grupptränare åt Kungliga Hovkapellet 2017.

- Fysioterapeut åt Anna Högberg 2016-2017.

- Fysioterapeut och personlig tränare åt ett flertal musiker i Kungliga Hovkapellet och Kungliga Filharmonikerna 2016-2017.

- Forskare och Fysioterapeut i "Träning för professionella musiker" ett forskningssamarbete mellan Karolinska Institutet, Kungliga Hovkapellet, Kungliga Filharmonikerna och Sveriges Radios Symfoniorkester 2015-2016.

 

Nyligen publicerade jag tillsammans med docent Wim Grooten en forskningsstudie om styrketräning för professionella musiker i den vetenskapliga tidskriften Medical Problems for Performing Artists (MPPA). Till artikeln finns det ett appendix med instruktionsfilmer publicerat på KI Play: play.ki.se/channel/Exercises_for_string_musicians

 

Copyright Musikerkliniken, all rights reserved 2015                              

bertil

Boka fysioterapeut (sjukgymnast) och Personlig träning

Tack Bertil!!!! Bertil har hjälpt mig att skonsamt bygga upp och reparera kroppen när den tagit stryk av för mycket övning och turnerande. Känns otrolig skönt att ha en sjukgymnast med gedigen kompetens och som också har erfarenhet av musikerlivet och vad det innebär att spela och jobba intensivt med ett instrument.

Anna Högberg:

Årets nykomling 2013

Jazzkatten Svergies Radio P2

Bandledare för Attack

Saxofonist i Pombo