Musikerkliniken

Fysioterapi - Sjukgymnastik - Rehab - Prehab

för professionella musiker

Ingen remiss krävs för fysioterapi, dvs det är bara att boka in sig direkt vid behov. Jag prioriterar musiker och försöker alltid erbjuda tider för nybesök inom en vecka.

Länk till webbtidbok: https://www.accessrehab.se/medarbetare/bertil-lundborg/

Välj Sjöstan och nybesök i webbtidboken för att boka tid. Ta om möjligt gärna med dig ditt instrument till det första besöket. Access Rehabs klinik på nioende våningen i Hammarby Sjöstad har fullt utrustat gym (och fantastisk utsikt över Södermalm) och det går även att boka tid för personlig träning och/eller massage om så önskas.

 

Adress Access Rehab Hammarby Sjöstad:

Sjöstaden – Stockholm

Hammarby Allé 150,

120 66 Stockholm

 

Telefon: 010-202 30 20

 

Vägbeskrivning:

Access Rehab ligger på Hammarby Allé 150, den stora vägen som går igenom hela Hammarby Sjöstad. Kliniken ligger i sista huset mot Hammarbybacken – det ger riktningen på åt vilket håll på Hammarby Allé man ska gå åt. Vi finns i  Familjebostäders hus, mitt emot Park In (ett högt hotell som syns över i stort sett hela Sjöstan).

 

Uppdrag/referenser (urval)

- Fysioterapeut och grupptränare åt Kungliga Hovkapellet 2017.

- Fysioterapeut åt Anna Högberg 2016-2017.

- Fysioterapeut och personlig tränare åt ett flertal musiker i Kungliga Hovkapellet och Kungliga Filharmonikerna 2016-2017.

- Forskare och Fysioterapeut i "Träning för professionella musiker" ett forskningssamarbete mellan Karolinska Institutet, Kungliga Hovkapellet, Kungliga Filharmonikerna och Sveriges Radios Symfoniorkester 2015-2016.

 

Nyligen (juni 2018) publicerade jag tillsammans med docent Wim Grooten i den vetenskapliga tidskriften Medical Problems for Performing Artists (MPPA) en forskningsstudie om styrketräning för professionella musiker: Resistance Training for Professional String Musicians: A Prospective Intervention Study

Till artikeln finns det ett appendix med instruktionsfilmer publicerat på KI Play: play.ki.se/channel/Exercises_for_string_musicians

 

Till artikeln finns det ett appendix med instruktionsfilmer publicerat på KI Play: play.ki.se/channel/Exercises_for_string_musicians

 

Copyright Musikerkliniken, all rights reserved 2015                              

bertil

Boka fysioterapeut (sjukgymnast) och/eller Personlig träning (PT)

Tack Bertil!!!! Bertil har hjälpt mig att skonsamt bygga upp och reparera kroppen när den tagit stryk av för mycket övning och turnerande. Känns otrolig skönt att ha en sjukgymnast med gedigen kompetens och som också har erfarenhet av musikerlivet och vad det innebär att spela och jobba intensivt med ett instrument.

Anna Högberg:

Årets nykomling 2013

Jazzkatten Svergies Radio P2

Bandledare för Attack

Saxofonist i Pombo